Hanssons B400 

(uppdaterad 03-07-31)

Visste ni att Erik Hansson och Bonnie & Clyde har en gemensam nämnare ? Gissa vad ? Inte så svårt kanske med tanke på vad den här sidan handlar om.

Erik Hansson har byggt en hotrod på den sällsynta "halvcab" modellen B400 från 1932. Modellen tillverkades i endast 1400 exemplar enligt de siffror jag kunnat hitta (rättning är välkommen). 

Jag hade förmånen att få se denna skapelse då jag hämtade lite delar till mitt eget projekt -32. Bilderna gör inte bilen rättvisa men kanske får du ändå en uppfattning om den enorma detaljfinish som Erik H har åstadkommit.

När jag var där rådde febril aktivitet runt bilen. Tre man jobbade med att färdigställa den då Erik H bestämt sig för att ställa ut den på Oakland Roadster Show. Jag fick möjligheten att ta lite bilder innan avresan och det är dessa ni ser här. Tyvärr har jag ingen bild på den färdiga bilen men jag skulle bli mycket förvånad om den inte hamnar i de flesta hotrodtidningarna.

Vad var då den gemensamma nämnaren ? Jo, Bonnie and Clyde hade en förkärlek för Henry Fords produkter och använde en "lånad" B400 för att gäcka efterföljande poliser. Clyde skrev till och med ett personligt brev till Henry Ford där han tackade för Henrys fina bilar. 

För att förebygga eventuella missförstånd och feltolkningar av mina trevande författarförsök så var det förkärlek för Fords produkt i allmänhet och B400 i synnerhet som är den gemensamma nämnaren och inget annat. :-) 

Ett speciellt tack till Erik Hansson för att jag fick fota denna "Bonnie and Clyde" bil.    

 

 

 

 

 

 


 

 

 

   

Om  Swedish Rodder / Användaravtal  / Privacy policy / Annons information

Copyright © 2001-2003 by MotorMag 

All rights reserved. Reproduction without our agreement is prohibited