A-V8 Boogie 

Undrar om det var en hotrod som den här som inspirerade Jack Baymoore and the Bandits att spela in låten A-V8 boogie (1,4mb)?

Ägaren till bilen heter Rick Johnson och bor i USA. Rick kom in i hotrod världen 1964 då han köpte sin första model A ford. Han säger att han började att drömma om en hotrod i början på 60-talet då han fick gamla hotrodböcker av sin pappa och sin farbror.

Rick har byggt den i mycket traditionell stil. Det är som synes en 5 fönsters kupe från 1930 som fått det som är nödvändigt och skalats på sånt som inte är ett absolut måste. En riktig hotrod alltså. Han kom över ram och kaross i oktober 1998 och i mitten av 2000 var bygget klart och rodden visades upp på The Shifters "antiblessing". Rick säger att han utvecklat bilen från en "ratrod" till en " mid 50´s High School Hot Rod".

Chassiet består av en A-fordsram som modifierats på ett antal sätt. Den har förlängts och vissa urtagningar har skett så att v-8 sidan med tillhörande låda och bakaxel ska kunna göra sitt jobb. Framaxeln är en droppad 35:a axel som införskaffades på hotrod reunion swapmeet i Bakersfield. 

Bakaxeln kommer från en  Ford -41:a och hittades i Orange county 1999. Bromssystemet är hydrauliskt och är av 40 års modell. Fälgarna är från en Ford 41:aoch de är försedda med Firestonedäck med dimensionen 5.65x15 fram och 8.20x15 bak. Rick har hittat och fått delar lite överallt vilket är ett resultat från goda kontakter och ett ihärdigt sökande.

Motorn är en 221 ci sidaåtta (vad annars) från 1941 som värmts med  Schneider 270-F kam och ett Weiand insug med tre "97:or ". Motorn är kopplad till en 39:a låda som levererar kraften vidare bakåt mot asfalten. Rick köpte den av en kompis som hade haft den nedplockad i ett skjul i 15 års tid. 

Karossen har choppats 4,5 tum av Rick själv och han har också opererat in en instrumentbräda från  46:a Cheva truck. Inredningen är "enkel" och helrätt. Ratten kommer från en Ford 1940 och styrsnäckan är av 34 års modell.

Om du surfar in på Ricks hemsida så får du se fler sköna Hotrods plus en mycket detaljerad beskrivning om hur bygget gick till. Denna sida är ett måste för den som vill bygga "rätt".

Thanks Rick for sharing your great rod with us !

 

 

 

 

 

 


 

 

 

   

Om  Swedish Rodder / Användaravtal  / Privacy policy / Annons information

Copyright © 2001-2003 by MotorMag 

All rights reserved. Reproduction without our agreement is prohibited