Jim Benitez Deuce

Då har även Swedish Rodder fått nöjet att visa denna superläckra tudor för er. Ni har säkert sett den förut men den tål att visas igen. Vad består denna enkla och läckra bil av ?

Karossen är 32:a tudor ,"allsteel", som har choppats 2 1/4 tum. Taket och ventilationsluckan har lagts igen och det har gjorts en del modifieringar på dropplisterna. Rutorna är gröntonade och framlyktorna är av aluminium och av märket E&J. I andra änden hittar vi -39 Cheva bakljus. 

Ramen är en originalram som boxats och i framkant på den finns en Dago Model A axel som hänger i ett delat triangelstag från en 32:a och en framfjädern från en Model A (om än något modifierad). Bromsarna har Jim tagit från Ford (naturligtvis) med årsmodell 56´ fram och 72´ bak. Fälgarna är från 1940 års Ford och har dimensionen 16x4 och de är klädda med Firestone 5.20 respektive 7.50. Till sist styrs hela härligheten via en styrsnäcka från en ´56 Ford.

Motorn är en värmd Cheva 355 med th 350 automat. 

På insidan hittar vi en gedigen läderklädsel i brunt. Instrument brädan kommer från 38´ Ford och ratten från en 36:a av samma märke. 

 

Thanks Jim for sharing your great rod with us !

 

 

 

 

 


 

 

 

   

Om  Swedish Rodder / Användaravtal  / Privacy policy / Annons information

Copyright © 2001-2003 by MotorMag 

All rights reserved. Reproduction without our agreement is prohibited