Two lane black top 
 

 

 

Two lane black top eller Fortare än döden ,som den heter på svenska, är en bil film med kult status av stora mått. Kulten odlas bland annat på en webbsida speciellt upprättad för de tre bilarna som byggdes för filmen. En av bilarna blev Falfas 55:a, en bil har renoverats av en kille som heter Walt och som också driver ovan nämnda sida. Den sista bilen, som också användes som stuntbil i Sista natten med gänget, är ännu inte lokaliserad.

Filmen handlar om två grabbar som färdas över den Amerikanska kontinenten och försörjer sig genom att tävla illegalt med sin Chev 55:a. Under resan stöter dom på en GTO förare som förefaller att vara lätt sinnesjuk. De antar en utmaning på ett race som sträcker sig till östkusten och jakten är igång.

Det är handlingen i stort och filmen innehåller ett par sköna racescener där 55:an visar att den är racebyggd och har en 427 under huven. En av scenerna är från en numera avsomnad dragracingbana ,Lakeland, och där kan jag nästan svära på att bilen går upp på bakhjulen.  

Filmen har aldrig varit nominerad för någon Oskar och det har jag inga synpunkter på. För mig förefaller den bygga på en schysst idé men antingen så är filmen sönderklippt eller så är det något annat som fattas den. Den är tämligen obegriplig med minimal dialog och spretig handling. Nu får jag väl på nöten av alla 2lane fantaster men jag måste faktiskt säga att tog man bort bilarna så finns det inget kvar.

Därmed vill jag ha sagt att 55:an´s racescener plus några bilar till, är det som är behållningen och förvänta er inte en film typ Sista natten med gänget.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att filmen går att titta på men den är inget som går till historien. Den får två kolvar av fem från mig.

Ha det bra !!

   

 

 Swedish Rodders Betyg
Handling

Bilar

Sound track

Ingen musik 

Sammanfattning

 

 

     

 

Om  Swedish Rodder / Användaravtal  / Privacy policy / Annons information

Copyright © 2001-2003 by MotorMag 

All rights reserved. Reproduction without our agreement is prohibited